BEST CAFE IN MY LIFE: Dreamy Camera Cafe di Korea Selatan

“What’s your no. 1 favorite cafe so far?” I didn’t really have a definite answer to that question. Until I had visited Dreamy Camera Cafe in South Korea.

Bagi yang suka main Pinterest, pasti sering nemuin foto atau gambar tempat cantik, aesthetic (kalo kata anak masa kini), yang kayaknya ‘out of the world’ banget saking indahnya. Sebagian besar lokasinya bukan di Indonesia, jadi seringnya cuma dikagumi dan dijadiin bucket list aja.

Dreamy Camera Cafe ini salah satunya. Sebuah bangunan kecil berbentuk kamera Rolleiflex warna merah, diapit landscape hijau yang serene. Melihat pemandangan sekitarnya yang secantik itu, nggak mungkin di tengah kota besar nih!

Dreamy Camera Cafe in Gyeonggi-do. 1.5 hours from Seoul

Nggak nyangka ternyata lokasinya di Korea, beberapa jam dari Seoul. Memang di pedesaan dan bukan tengah kota, tapi sangat reachable. Apalagi dengan sistem kereta di Korea yang sudah bagus banget. Dan aku nemu lagi si kafe ini hanya beberapa hari sebelum trip-ku. Memang jodoh kali, ya?

HOW TO GET THERE

Stasiun terdekat untuk ke Dreamy Camera Cafe adalah Yongmun Station. Kalau kamu ke Nami Island atau Petite France, rutenya hampir mirip hanya beda di kereta terakhir.

Continue reading “BEST CAFE IN MY LIFE: Dreamy Camera Cafe di Korea Selatan”

Thailand Trip Part 3: Hampir Kena Scam di Grand Palace (+ Itinerary & Budget)

Hari ke-4 di Thailand, dan kami siap ke salah satu tujuan utama kami ke Bangkok: temple-hopping! Kalo wisatawan Indonesia kebanyakan semangat ke Bangkok untuk belanja di tempat-tempat seperti Platinum, MBK, atau Pratunam Market, kami malah nggak excited untuk belanja dan malah lebih pengen ke temples. Salah satu tujuan kami adalah Grand Palace dan Wat Arun.

Continue reading “Thailand Trip Part 3: Hampir Kena Scam di Grand Palace (+ Itinerary & Budget)”

Thailand Trip Part 1: Hari Pertama di Bangkok ( + Itinerary & Budget)

Sebelum trip ke Bangkok beberapa hari lalu, aku browsing gila-gilaan untuk persiapan trip! Beruntung banget karena banyak blogger Indonesia yang nulis tentang liburannya ke Bangkok dalam bahasa Indonesia. Aku juga bacain blog dari luar sih, tapi entah kenapa kalo baca tulisan dalam bahasa Indonesia bisa lebih relate hehehe mungkin karena destinasi-destinasi yang didatengin juga lebih mirip.

Karena itu, untuk blogpost tentang trip Thailand, akan aku tulis dalam bahasa Indonesia. Dengan harapan bisa lebih mudah dibaca untuk kalian yang mau liburan ke Thailand dan butuh info. Yay! 😀

Let’s start the trip story!

Asiatique Riverfront at night.

Continue reading “Thailand Trip Part 1: Hari Pertama di Bangkok ( + Itinerary & Budget)”

Day Trip from KL to Malacca, Malaysia

When talking about Malaysia, there are few cities that pop out in my mind. They are KL, Penang, Georgetown, and Malacca.

So, after I have decided to do a trip to KL,  I browsed the net about the possibility to put other cities in my itinerary. Turned out, for my 5-day-trip (with the 1st and the last day as my day of arrival and departure), it was only possible for me to add Malacca in my itinerary. Penang and Georgetown are quite far from the capital city. But no need to be sad, because that means I can visit the Malacca! Yay!

The Red Buildings of Malacca.

Continue reading “Day Trip from KL to Malacca, Malaysia”

Greek Meets Javanese in Halo Niko Mini

If you are into the greek food scene in Jakarta, then I assume you know about Halo Niko since it is already well-known among Jakartans.

Halo Niko is casual restaurant that serves Greek food with Javanese fusion (or Javanese food with Greek fusion? Let’s just agree on both haha). Unique right? The owner is a couple of husband and wife, the husband is from Greece and the wife is from Indonesia. Can it be more adorable?! Now I want to marry Cristiano Ronaldo and make a Portuguese-Indonesian restaurant together, LOL.

Continue reading “Greek Meets Javanese in Halo Niko Mini”

Fluffy Totoro @ Shirohige’s Cream Puff Factory, Tokyo, Japan

How many people here love the movie My Neighbor Totoro?  And what do you think about eating a fluffy Totoro? An edible one of course, not in a creepy kind of way.

My Tokyo trip on September 2016 was my second touchdown of Nippon land. I went to Japan (Osaka, to be precise) for the first time when I was in 3rd grade, visiting my uncle who was working there.

Because I was a little kid back then (with no internet era like right now), I just went to wherever my parents brought me, like of course… hahaha. So I was very excited for the 2nd trip to Japan with my friends. I was able to arrange my own itinerary, and even paid the whole trip with my own money (it’s nice to be an adult sometimes).

Couple of months before the trip, my friends and I listed all the places we want to visit. I bumped to a blog and found this super cute bakery which sold anything Totoro related, but their signature dish is their Totoro Cream Puff.

Fyi, I am not a huge fan of Ghibli (many of my friends are huge fans especially my friends from uni), I watched maybe just around 5 Ghibli movies. My Neighbor Totoro is my favorite though! Well, maybe draw with Spirited Away.

My Neighbor Totoro (1988)

Continue reading “Fluffy Totoro @ Shirohige’s Cream Puff Factory, Tokyo, Japan”